Ryanair lastminutes op Weeze

Sinds een aantal jaren (begin 2007) is het vliegveld Weeze (Dusseldorf, Niederrhein) net over de grens bij Arnhem/Nijmegen in trek als vertrek luchthaven. Het is een oud militair vliegveld, maar wordt op dit moment gebruikt door meerdere prijs vechters. Waren er in 2008 nog maar 150.000 bezoekers, in 2011 zitten ze rond de miljoen. Een gigantische toename dus. Het is niet voor niets dat mensen vanaf Weeze met low cost maatschappijen vliegen, want de belastingen op dit vliegveld liggen aanzienlijk lager vergeleken met een groot vliegveld zoals Schiphol. De aanbiedingen van Ryanair Weeze vanaf vertrek vliegveld Weeze zijn op dit moment.

Koop direct lastminutes op Weeze

De tickets worden online verkocht en er zijn slechts per aanbieding een aantal dagen waarop je met dit voordelige tarief lastminute vliegtickets van Ryanair kunt kopen. Op de website van Ryanair kan je duidelijk zien wanneer deze aanbieding geldig is. Aan de andere kant; wij promoten het kopen van vliegtickets met iDeal omdat deze betaalmethode veel veiliger is dan de door Ryanair gebruikte creditcard. Daarom is het aan te raden de reisperiodes in de gaten te houden (zie hierboven) en daarmee een tickets via een van onze partners te boeken. Het boeken opzich gaat heel makkelijk en is snel en veilig.

Omdat het vliegveld net over de grens ligt moet men via de grensovergangen bij Zevenaar of bij Nijmegen, Venlo over de snelweg rijden. Deze wegen zijn makkelijk te bereiken en al snel staat het vliegveld Weeze aangegeven. Vanaf Nijmegen is het ongeveer 70 km naar Dusseldorf, en vanaf Arnhem ook zoiets. Dus in een uur rijd je er naartoe. Je komt vanaf de snelweg op een gegeven moment in een groen gebied en je volgt de weg naar de poorten van het vliegveld. Op een gegeven moment zie je de vliegtuigen vanaf Weeze over je heen vertrekken. Dit is een aparte maar zeer leuke gewaarwording. Parkeren op Weeze is niet heel duur, maar wel een last op de tickets die je voor een last-minute prijs kunt kopen. Daarom is het aan te raden of je te laten wegbrengen, of met de taxi (meerdere mogelijkheden om je vanaf Arnhem en Nijmegen te laten vervoeren) te laten brengen. Als je toch besluit te parkeren, raden wij aan even te kijken op deze pagina waarop alle kosten staan uitgelegd.

Vanaf Weeze zijn een heleboel goedkope lastminute bestemmingen te boeken. Dit kan, omdat in de regio Arnhem/Nijmegen, Weeze, de grootste luchthaven is. Veel mensen gaan niet naar Schiphol om vanaf daar te vliegen. Daarbij komt dat een vliegveld zoals Weeze ook lekker burgerlijk is. Geen grote hallen, lange rijen en hele rijen met winkels, maar enkel een grote entreehal waar alle incheckbalies te vinden zijn. Achter de douane is niet meer dan een koffiebar waar je broodjes en drinken kunt bestellen. Het is wel mooi achter de douane, omdat je daar direct zicht hebt op alle vertrekkende vliegtuigen. Alle voorzieningen zijn aanwezig om je vakantie goed te beginnen. Ben je iets vergeten? Dan kan je in de winkel achter de douane nog het een en ander inkopen. Let wel op; je moet drank ingesealed meenemen. Deze regels gelden voor zowel grote als kleine luchthavens omdat dit een Europees beleid is. Misschien dat dit in de toekomst nog gaat veranderen.